Брзо и вкусно: Поховано пилешко од рерна

Брзо и вкусно: Поховано пилешко од рерна

За ручек или вечера – подгответе вкусно пилешко од рерна!

Состојки:

  • 1 кг пилешко месо
  • 2 јајца
  • 150 гр презла
  • 1 лажичка пипер
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка бибер
  • 1 лажичка лук во прав
  • 1 лажица мајонез

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца и додајте зачини и мајонез.
  2. Пилешкото добро истријте го со подготвената мешавина и оставете го во фрижидер да стои околу два часа.
  3. Извадете ги парчињата месо и исцедете ги, па извалкајте ги во презла.
  4. Наредете го месото во тепсија и посипете со малку масло. Печете на 200 степени околу 40 минути.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text