Направете вкусни батаци со павлака.
Состојки:
- 700 гр. батаци пилешки
- 600 гр. кромид
- 500 мл. павлака за готвење
- 50 гр. путер
- 1 лажиче бибер и сол
- 5 лажици брашно
- 1 лажица вегета
Подготовка:
- Се зачинуваат батаците со сол, бибер и вегета.
- Се валкаат во брашно и се пржат од двете страни на врел маргарин, се става и кромидот ситно сечен да се испржи на врелиот маргарин.
- Се ставаат заедно во намастена тепсија и се става павлака, па се пече на 200 степени на загреана рерна 40 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси