Еве како да направите Караѓоргева шницла: Не впива масло, а убаво се пече

Еве како да направите Караѓоргева шницла: Не впива масло, а убаво се пече

Оброк за уживање!

Состојки:

  • 150 гр кашкавал
  • 150 гр сувомеснато
  • 150 гр кајмак
  • 150 гр кашкавал
  • 150 гр брашно
  • 150 гр презла
  • зачини за месо
  • сол
  • 3 јајца
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Месото исечкајте го на шницли, па тенко исчукајте го. Секоја исчукана шницла намачкајте ја со кајмак, ставете неколку листови сувомеснато или шунка, потоа кашкавал и свиткајте. 
  2. Извалкајте во брашно, па во разматени јајца и во презла, па повторно во јајца и презла. Пржете во длабоко масло.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе на Готви.мк

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)