Сочни телешки шницли во сафт од бело вино: Месо кое се топи во уста

Сочни телешки шницли во сафт од бело вино: Месо кое се топи во уста

Совршено меки и сочни телешки шницли…

Состојки:

  • 1 кг телешки котлети
  • 150 мл бело вино
  • 4 чешниња лук
  • 1/2 шолја брашно
  • маслиново масло
  • сол
  • бибер
  • ловоров лист или рузмарин

Начин на подготовка:

  1. Шницлите посолете ги, побиберете ги и извалкајте ги во брашно, па пропржете на масло додека не поруменат.Извадете ги од тава, па додајте ситно сечкан лук и кратко продинстајте.

     

  2. Налијте вино и оставете да зоврие. Кратко гответе, а потоа додајте месо и динстајте на слаб оган околу 30 минути. Ловоров лист или рузмарин ставете десетина минути пред крај.

Добар апетит!

Повеќе на Готви.мк

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)