Лесна и вкусна пита…
Состојки:
- 1/2 кг тенки кори
- 250 гр мелено месо
- 200 гр карфиол
- 200 гр праз
- 1 морков
- 1 веза магдонос
- масло
- 3 јајца
- 2 лажици гриз
- 1/2 прашок за печиво
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- На масло пропржете праз, додајте морков, месо и карфиол, па убаво издинстајте. Додајте сечкан магдонос, сол, бибер и убаво измешајте. Јајцата разматете ги, додајте гриз и околу 50 мл масло.
- Раширете ја првата тенка кора па премачкајте ја со две лажици од смесата со јајца и гриз, ставете друга па исто намачкајте ја, ставете трета и четврта и нив намачкајте ги исто, па на четвртата кора ставете фил од динстан карфиол. Свиткајте ги рабовите и замотајте во ролат.
- Така правете додека не го потрошите материјалот. Ролните премачкајте ги со масло и печете на 200 степени околу 35 минути.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот