Совршено мек колач кој одлично оди со кафе или чај.
Состојки:
- 3 јајца
- 250 гр брашно
- 1/2 прашок за печиво
- 3 лажици шеќер
- 50 гр мелени ореви, на крупно
- 200 гр кисела павлака
- 100 мл млеко
- 100 гр чоколадо
Начин на подготовка:
- Разматете јајца, додајте ги наведените состојки, чоколадото растопете го и се добро изедначете. Ставете во намастен плех, па печете на 190-200 степени околу 40 минути. Посипете со шеќер во прав.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Повеќе рецепти прочитајте на Готви.мк:
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука
Повеќе рецепти за десерти тука
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки