Вкусен прелиен колач – Тече чоколадо а пандишпанот е мек

Вкусен прелиен колач – Тече чоколадо а пандишпанот е мек

Брзо се спрема, а вкусот на овој колач е незамисливо добар.

Состојки:

  • 2 јајца
  • 3 лажици шеќер
  • 6 лажици масло
  • 6 лажици млеко
  • 50 гр. чоколадо
  • 50 гр. суво грозје
  • 50 гр. сечени ореви
  • 6 лажици брашно
  • 1 прашок за пециво

Прелив:

  • 300 мл. млеко
  • 50 гр. чоколадо
  • 1 ванилин шеќер
  • кокос

Начин на подготовка:

  1. Се матат јајца со шеќер, брашно и прашок за пециво.
  2. Се срава масло со млеко, растопено чоколадо, суво грозје и сечени ореви.
  3. Се изедначува смесата и се пече во подмачкан плех на 200 степени 40 минути.
  4. Се сече на коцки и се прелива со сварено млеко со ванилин шеќер и чоколадо, а горе се става кокос.

Уживајте!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

 

 

 

 

singlepost_text