Чинија полна со зеленчук и витамини…
Состојки:
- 500-600 гр компири
- 1 помала тиквица
- 1 главица кромид
- 1 помал домат
- 1 црвена пиперка
- лук во гранули
- сол
- бибер
- зачин
- масло
Начин на подготовка:
- Исчистете ги компирите и тиквиците и исечкајте ги на кругови. Додајте сув зачин и сол, бибер, лук и масло и добро измешајте. Пиперките исечкајте ги на крупно, како и кромидот, па посолете.
- Редете во намастен плех. Измешајте се и наизменично редете во плех. Ставете и сечкани домати. Намастете и печете ан 220 степени околу 1 час. Покријте со фолија првите 15-20 минути, па извадете ја фолијата и допечете.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи