Вкусно пилешко месо со неверјатен сос и арома.
Состојки:
- 2 парчиња пилешко
- 200 гр. печурки
- 150 мл. павлака за готвење
- 100 гр. спанаќ
- 75 мл. бело вино
- 50 гр. пармезан
- 3 лажици маргарин
- 1 лажица брашно
- 2-3 чешни лук
- 2 лажици сечен магдонос, сол и бибер
Подготовка:
- Се загрева маргарин во лонец, се насолуваат и им се става бибер на парињата месо и се пржат од сите страни.
- Се вади од лонец и се прекрива со фолија месото.
- Се пржат на истата маснотија шампињоните кои треба да се исечени.
- Се пржи и сечениот лук, па се става брашно, се додава вино, павлака, пармезан и спанаќ, убаво миен и сечен.
- Се враќа и пилешкото во лонецот и се ставаат зачини и магдонос.
- Се крчка уште 5 минути и ручекот е готов.
Уживајте!