Кох со овошје: Вкус кој ќе ве врати во детството

Кох со овошје: Вкус кој ќе ве врати во детството

Мек и неодолив колач…

Состојки:

  • 5 јајца
  • 6 лажици гриз
  • 3 лажици мелени плазма бисквити
  • 100 гр суво грозје
  • 200 гр праски
  • кора од лимон
  • 1 л млеко
  • шеќер по желба

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца со 5 лажици шеќер, додајте гриз, плазма, кора од лимон, суво грозје и изедначете. Плехот намастете го со масло и посипете со брашно па ставете го разматеното тесто и преку распоредете сечкани праски.

     

  2. Печете на 200 степени околу 40 минути. Млекото згответе го, додајте шеќер по желба, може и ванилин шеќер, па кога кохот ќе се испече, полека преливајте два пати убаво да впие.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text