Вкусен ручек кој ќе ве освои на првиот залак!
Состојки:
- 4 јунешки шницли
- 200 мл павлака за готвење
- 5 лажици доматен сос
- сол
- бибер
- мајчина душица
- 5-6 лажици масло
- 3-4 лажици брашно
- 400 гр шампињони
- 3 листови ловор
- 10 зрна бибер
Начин на подготовка:
- Шницлите исчукајте ги, па посолете ги и побиберете ги по вкус, ставете малку масло и извалкајте ги во брашно. Наредете ги шницлите во огноотпорен сад.
- Во посебен сад измешајте павлака за готвење и доматен сос, посолете по вкус па прелијте преку шницлите. Преку наредете ловор, посипете бибер и мајчина душица. Покријте го садот со фолија и печете во рерна околу 40 минути. Потоа тргнете ја фолијата, од горе наредете печурки, посолете и печете 30 минути.
- Послужете со компир пире или со некој друг прилог по желба.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи