Јунешки шницли со печурки

Јунешки шницли со печурки

Вкусен ручек кој ќе ве освои на првиот залак!

Состојки:

  • 4 јунешки шницли
  • 200 мл павлака за готвење
  • 5 лажици доматен сос
  • сол
  • бибер
  • мајчина душица
  • 5-6 лажици масло
  • 3-4 лажици брашно
  • 400 гр шампињони
  • 3 листови ловор
  • 10 зрна бибер

Начин на подготовка:

  1. Шницлите исчукајте ги, па посолете ги и побиберете ги по вкус, ставете малку масло и извалкајте ги во брашно. Наредете ги шницлите во огноотпорен сад.

     

  2. Во посебен сад измешајте павлака за готвење и доматен сос, посолете по вкус па прелијте преку шницлите. Преку наредете ловор, посипете бибер и мајчина душица. Покријте го садот со фолија и печете во рерна околу 40 минути. Потоа тргнете ја фолијата, од горе наредете печурки, посолете и печете 30 минути.

     

  3. Послужете со компир пире или со некој друг прилог по желба.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text