Ручек за десетка!
Состојки:
- 1,5 кг компири
- 1/2 л павлака за готвење
- 2 дл млеко
- 1 дл масло
- 1 кесичка супа со печурки од кесичка
- бибер
- суви зачини
- магоднос
- кашкавал по желба
Начин на подготовка:
- Излупете ги компирите и исечкајте ги на кругови. Зачинете со бибер и сув зачин па добро измешајте.
- Разматете супа од печурки во павлака, така што нема да има грутки, додајте млеко и масло и на крај сечкан магдонос.
- Наредете компири во тепсија, ставете прелив и печете во рерна на 200 степени околу 40 минути. Посипете со рендан кашкавал па вратете на десетина минути во рерна јадењето да се запече.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи