Мек и неверојатно сочен…
Состојки:
- 12 лажици шеќер
- 12 лажици масло
- 12 лажици млеко
- 12 лажици брашно
- 3 лажици гриз
- 3 лажици какао во прав
- 3 јајца
- 1 прашок за печиво
Состојки за прелив:
- 800 мл млеко
- 5 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер
Начин на подготовка:
- Разматете пенасто јајца со шеќер, па додајте масло и млеко. Со непрекинато матење додавајте брашно, гриз, какао и на крај прашок за печиво. Печете 20 минути на 180 степени.
- Додека тестото се пече, ставете го млекото да зоврие со шеќер и ванилин шеќер.
- Испечениот колач оставете го да се излади неколку минути, како и млекото, па залијте и оставете целосно да се излади.
Уживајте!