Поховано пилешко за ручек – брз и вкусен рецепт

Поховано пилешко за ручек – брз и вкусен рецепт

Брзо и едноставно направете вкусен ручек од пилешко месо.

Состојки:

  • 500 гр пилешко
  • брашно по потреба
  • 1 шолја сусам
  • 4 јајца
  • 100 гр сенф
  • презла
  • сол
  • билни зачини

Начин на подготовка:

  1. Парчињата пилешко извалкајте ги во сенф и по желба соја сос, па оставете да отстојат во фрижидер неколку часа.

     

  2. Секое парче извалкајте го во брашно, јајца, сусам и презла. Ставете во врело масло и пржете додека не добијат златна боја.

     

  3. Послужете со пире од компири или зеленчук.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text