Пилешко во сос од сенф и павлака: Сочно месо, фантастичен вкус

Пилешко во сос од сенф и павлака: Сочно месо, фантастичен вкус

Сенф, кари, пилешко – комбинација која ќе ве освои!

Состојки:

  • 400 гр пилешко филе
  • 4 лажици кисела павлака Пекабела
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 лажичка кари
  • 1 лажичка сенф
  • малку сол
  • бибер
  • 150 гр трапист сирење

Начин на подготовка:

  1. Направете компактна смеса од сите наведени состојки, освен трапист.

     

  2. Потопете ги тенко исечканите пилешки шницли во смесата и редете во намастен огноотпорен сад.

     

  3. Поклопете и печете на 220 степени околу 45 минути.

     

  4. На крај изрендајте трапист од горе и вратете во рерна на уште 5 минути. Пилешкото одлично оди со ориз или печен компир.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text