Ручек кој ќе го направите дури и ако имате само минимално искуство во кујна.
Состојки:
- 3 зденки
- 200 гр. сланина
- 1 шолја млеко
- 500 гр. печурки
- 250 гр. пилешко
Подготовка:
- Се сече ситно сланината, се сечат и печурките.
- Се сече на коцки пилешкото месо, па се става се заедно на тава со масло.
- Се динста 10 минути со зачини.
- Се загрева млеко и се ставаат зденките да се стопат, со мешање.
- Се става смесата со пилешко во огноотпорен сад, а горе млекото со зденки.
- Се пече на загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта