Пилешко со зденки, сланина и печурки

Пилешко со зденки, сланина и печурки

Ручек кој ќе го направите дури и ако имате само минимално искуство во кујна.

Состојки:

  • 3 зденки
  • 200 гр. сланина
  • 1 шолја млеко
  • 500 гр. печурки
  • 250 гр. пилешко

Подготовка:

  1. Се сече ситно сланината, се сечат и печурките.
  2. Се сече на коцки пилешкото месо, па се става се заедно на тава со масло.
  3. Се динста 10 минути со зачини.
  4. Се загрева млеко и се ставаат зденките да се стопат, со мешање.
  5. Се става смесата со пилешко во огноотпорен сад, а горе млекото со зденки.
  6. Се пече на загреана рерна на 250 степени околу 15 минути.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text