Полнето чамец печиво: Меко и вкусно

Полнето чамец печиво: Меко и вкусно

Време е за меко тесто и вкусен оброк…

Состојки:

  • 300 гр брашно
  • 170 мл млако млеко
  • 1-2 лажички шеќер
  • 2 лажички сув квасец
  • 40 мл масло
  • сол

Состојки за полнење:

  • 150 гр кашкавал
  • 1-2 чешниња лук
  • свеж магдонос
  • јајце

Начин на подготовка:

  1. Активирајте го квасецот, потоа додајте масло, сол и брашно и замесете глатко тесто. Оставете да нарасне 20-30 минути. Правете облици и полнете ги со фил. Премачкајте со жолчка и по желба посипете со сусам. Печете на 200 степени 15-20 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text