Брз ручек: Ослич со кромид и лук

Брз ручек: Ослич со кромид и лук

Направете супер брзо и вкусно јадење.

Состојки:

  • 800 гр. ослич
  • 5 главици кромид
  • 3 чешни лук
  • 1 дл. масло
  • сол и бибер
  • лимон или лимета
  • малку вода

Подготовка:

  1. Се чисти убаво рибата, се става сол и бибер и се премачкува масло.
  2. Се сечат филетите по должина, па се зема сад за печење.
  3. Се ставаат прво лупените и сечени кромид и лук со средна големина, па горе рибата, малку масло и околу 50 милилитри вода.
  4. Се пече на загреана рерна на 200 степени.
  5. Додек сепече се врти за да се испече рамномерно и се сервира со парчиња лимон или лимета.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text