Направете супер брзо и вкусно јадење.
Состојки:
- 800 гр. ослич
- 5 главици кромид
- 3 чешни лук
- 1 дл. масло
- сол и бибер
- лимон или лимета
- малку вода
Подготовка:
- Се чисти убаво рибата, се става сол и бибер и се премачкува масло.
- Се сечат филетите по должина, па се зема сад за печење.
- Се ставаат прво лупените и сечени кромид и лук со средна големина, па горе рибата, малку масло и околу 50 милилитри вода.
- Се пече на загреана рерна на 200 степени.
- Додек сепече се врти за да се испече рамномерно и се сервира со парчиња лимон или лимета.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта