Компир со виршли и пармезан

Компир со виршли и пармезан

Вкусен ручек – Компири со пармезан и со кашкавал.

Состојки:

  • 1 кг. компир
  • 1 лажица масло
  • 1 виршла
  • 80 гр. пармезан
  • 80 гр. кашкавал
  • сол, бибер и оригано

Подготовка:

  1. Се мијат и лупат компирите и се сечат ситно.
  2. Се варат компирите околу 15 минути, само да омекнат.
  3. Се редат во сад со масло, меѓу нив се става една сечена виршла.
  4. Се ставаат зачини и се става рендан пармезан и кашкавал.
  5. Се пече компирот на 180 степени да зарумени.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text