Вкусен ручек – Компири со пармезан и со кашкавал.
Состојки:
- 1 кг. компир
- 1 лажица масло
- 1 виршла
- 80 гр. пармезан
- 80 гр. кашкавал
- сол, бибер и оригано
Подготовка:
- Се мијат и лупат компирите и се сечат ситно.
- Се варат компирите околу 15 минути, само да омекнат.
- Се редат во сад со масло, меѓу нив се става една сечена виршла.
- Се ставаат зачини и се става рендан пармезан и кашкавал.
- Се пече компирот на 180 степени да зарумени.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта