Се топат во уста…
Состојки:
- 1 помала тиквица
- 2 јајца
- 50 гр сирење
- 150 мл јогурт
- 1/2 лажичка сол
- 4 лажици пченкарно брашно
- 1 лажица бело брашно
- 2 лажици интегрално брашно
- 1 лажица хељдино брашно
- 1 кесичка прашок за печиво
- 5 лажици масло
Начин на подготовка:
- Тиквицата изрендајте ја и малку посолете, па оставете да отстои 10 минути да пушти вода, па исцедете.
- Разматете јајце со жица, додајте исцедени тиквици, јогурт, масло, сол, сирење, печиво и брашно. Добро измешајте убаво да се соедини.
- Ако смесата е ретка додајте уште малку брашно. Ставете во калапи за мафини, посипете од горе со печнкарен гриз и печете во калап на 220 степени 20 минути.
Добар апетит!