Деликатес: Пилешко со моцарела

Деликатес: Пилешко со моцарела

Направете пилешко на италијански начин.

Состојки:

  • ½ кг. пилешко бело месо
  • 3 лажици маслиново масло
  • 4 чешни ситнет лук
  • 1 главица кромид
  • 2 домати
  • моцарела, босилек, зачини

Подготовка:

  1. Се печат филетите месо на маслиново масло, секоја по пет минути од двете страни,.
  2. Се ставаат во истата тава две лажици масло со кромидот и лукот ситно сечени, сечени домати, зачини и босилек и се пржи се 15 минути.
  3. Се става месото во огноотпорен сад, се става сос, па моцарела горе и се запекува да се стопи сирењето.

 

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text