Чоколадна глазура Огледало

Чоколадна глазура Огледало

Направете вкусна чоколадна глазура огледало.

Состојки:

  • 265 гр. шеќер
  • 90 гр. вода
  • 40 гр. какао
  • 50 гр. течна павлака
  • 9 гр. желатин
  • 50 гр. темно чоколадо

Подготовка:

  1. Се става вода во желатинот и се чека да набабри.
  2. Се става шеќер, вода и павлака со какао во ист сад, се остава да врие додека се стопи шеќерот.
  3. Се трга и се става кршеното чоколадо.
  4. Се додава желатинот потоа.
  5. Се мати во блендер и цеди низ цедалка глазурата.
  6. Супер е за торти и колачи.

 

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text