Направете бомбици од месо.
Состојки:
- 500 гр. мелено месо
- 40 гр. презла
- 100 мл. павлака за готвење
- 1 лажица масло
- 50 мл. вода
- 100 гр. кромид
- 1 јајце
- 1 лажица вегета
Подготовка:
- Се мешаат лебните трошки со вода и павлака и се оставаат 10 минути.
- Се пржи сечен кромид на масло, се лади и заедно со вегета, јајце и презлата се става во смесата со месото.
- Се прават топчиња и се пржат на масло 5 минути.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта