Кога еднаш ќе го пробате овој гулаш ќе ви стане омилено јадење.
Состојки:
- 300-400 гр свински бут
- 400 гр сува сланина Пекабеско
- 2 дл слатка павлака
- слатка мелена црвена пиперка
- 2 главици кромид
- 1 пиперка бабура
- 1 лажица доматно пире
- 300 гр маст
Начин на подготовка:
- Месото исечкајте го на ленти, посолете, посипете со брашно и пропржете на врела маст. Додајте сланина исечкана на коцки и ситно сечкан кромид. Добро пропржете, па додајте мелена црвена пиперка и пиперка исечкана на ленти. Залијте со вода и динстајте. После некое време додајте доматно пире и сол. Кога гулашот ќе биде готов додајте слатка павлака и измешајте.
Добар апетит!