Брз и економичен оброк: Рижото со печурки

Брз и економичен оброк: Рижото со печурки

Брзо и вкусно јадење…

Состојки:

  • 1/2 кг шампињони
  • 1 чаша бело вино
  • 1 главица кромид
  • ловоров лист
  • бибер
  • сол
  • 2 лажици путер

Начин на подготовка:

  1. Оризот направете го по основниот рецепт, а потоа во тава загрејте путер и додајте исечени печуркии и ситно исечкан кромид. Динстајте додека течноста од печурките не зоврие. Потоа додајте вино и ловоров лист и оставете да се динста уште 5 минути. Извадете го ловоровиот лист, посолете и побиберете ги печурките и додајте ориз.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко