Пилешко франчезе: Научете како се подготвува овој светски специјалитет

Пилешко франчезе: Научете како се подготвува овој светски специјалитет

Подгответе го ова вкусно јадење и уживајте!

Состојки:

  • 2 јајца
  • сол
  • бибер
  • 50 гр пармезан
  • магдонос
  • пилешки гради
  • маслиново масло
  • путер
  • 70 гр брашно
  • 1 чаша бело вино
  • 100 мл бујон
  • 2 чешниња лук
  • сок од половина лимон

Начин на подготовка:

  1. Измешајте јајца, сол, бибер и пармезан, па додајте магдонос и измешајте.

     

  2. Пилешкото бело месо пресечете го на половина но не до крај (како што е прикажано во видеото). Извалкајте го во брашно, па во смеса со јајца и пржете во маслиново масло и путер додека не биде готово, потоа ставете го на чинија.

     

  3. Додајте во тавата бело вино, бујон, лук, сок од лимон, путер и магдонос. Пригответе го сосот, па вратете го месото во него.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text