Вкусни топли сендвичи приготвени на посебен начин. Еве го рецептот:
Состојки:
- леб
- млеко
Состојки за смеса:
- 250 гр Пекабеско шунка
- 250 гр сирење или кашкавал
- 2 мали чаши павлака Пекабела
- 1 јајце
- сол
- зачини (по вкус)
Начин на подготовка:
- Шунката исечкајте ја на тенки коцки. Сирењето или кашкавалот изрендајте го.
- Измешајте ги заедно со павлака, јајце, сол и зачини. Ако сакате вкус сличен на пица, додајте малку оригано.
- Лебот исечкајте го на тенки парчиња, потопете ги парчињата од долната страна во млеко и ставете на намастен плех.
- На секое парче леб ставете по 1-2 лажици од смесата, преклопете со друго парче леб, исто потопено во млеко од едната страна. Ние на средина, врз смесата, ставивме и шунка на ленти.
- Печете на 150-180 степени додека сирењето/кашкавалот не се растопи. Врз секој сендвич при сервирањето може да изрендате кашкавал кој ќе се растопи и ќе даде дополнителен шмек и изглед.
Добар апетит!
Повеќе рецепти со производите на Пекабеско погледнете ТУКА
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Солена торта со зеленчук, шунка и кашкавал
Пиперки со кулен и кајмак – Рецепт со кој ќе ги приготвите за 10 минути