Следете ги чекорите и подгответе вкусен ручек.
Состојки:
- 500 гр мелено месо
- 1 кг компири
- 1 главица кромид
- 1 кисела павлака
- 4 јајца
- 40 мл млеко
- сол
- бибер
- сув зачин
- слатка зачинска пипер
Начин на подготовка:
- На масло пропржете кромид и месо, зачинете по вкус. Компирите исечкајте ги на тенки кругови. Редете по намастен сад, прво компир, зачинете по вкус, па додајте месо и така додека имате материјал. Последниот ред треба да бидат компири. Во посебен сад разматете јајца, додајте павлака и млеко и сѐ соединете. Прелијте преку мусаката. Печете на 200 степени 45 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“: