Секогаш се става во вода пред употреба – Бенефит за здравјето од чиа

Секогаш се става во вода пред употреба – Бенефит за здравјето од чиа

Чиа семето се повеќе се користи, многу е здраво и лесно за употреба.

Богато е со антиоксиданси, манган, фосфор, бакар, влакна, калиум и калциум, како и масни киселини во себе.

Има неутрален вкус, се користи како додаток и секогаш треба да се остави во вода да набабри пред употреба.

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Брзи традиционални бомбици

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

Пченична каша

 

singlepost_text