Малини во чоколадо – неодолив десерт

Малини во чоколадо – неодолив десерт

Лесно и брзо се прават, а вкусот е фантастичен!

Состојки:

  • 200 гр свежи малини
  • 200 гр грчки јогурт
  • 100 гр чоколадо за готвење
  • 1-2 лажички кокосово масло

Начин на подготовка:

  1. Малините ставете ги на чепкалки и потопете во грчки јогурт. Оставете на тацна обложена со хартија за печење. Замрзнете.

     

  2. Растопете чоколадо и кокосово масло. Заледените малини потопете ги во чоколао и повторно изладете.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text