Вкусно и хранливо јадење…
Состојки:
- 1 мала главица зелка
- 300-400 гр мелено месо
- 2 моркови
- 1 пиперка
- 1 компир
- 150 гр сушен колбас
- 1 главица кромид
- 1 домат
- 4-5 чешниња лук
- листови магдонос
- мелена пиперка
- лута пипер
- масло
Начин на подготовка:
- На масло пропржете сечкан кромид на крупно и пиперка, додајте морков исечкан на кругови, па колбас, пиперка, мелено месо и лук.
- Динстајте со минимум вода. Додајте зелка исечкана на коцки и динстајте без додавање вода на тивок оган.Пред крај додајте ги останатите зачини и домат. Динстајте додека не испари течноста.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“: