Направете си тесто за еклери кое е превкусно и опојно мириса.
Состојки:
- 1 шолја брашно тип 500
- 3 јајца поголеми
- ½ шолји маргарин
Подготовка:
- Се става вода околу една шолја на рингла во шерпа, па штом ќе зоврие се става растопен маргарин и се меша, па постепено се става брашното.
- Се трга да се лади и се додаваат јајцата со мешање.
- Се прават облици се ставаат на хартија на плех и се печат додека не добијат златна боја на 180 степени.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус