Неодолива кремаста торта…
Состојки:
- 1.2 кг шлаг + 2 кесички за украсување
- 6 дл кисела вода
- 300 гр мелени бисквити
- 200 гр печени, мелени лешници
- 200 гр еурокрем
- 2 кесички шлаг за украсување
Начин на подготовка:
- Добро разматете 400 гр шлаг со 2 дл ладна кисела вода. Во разматената смеса додајте 300 гр мелени бисквити и обликувајте кора.
- За првиот фил, разматете 400 гр шлаг со 2 дл кисела вода, па додајте печени мелени лешници. Добро соединете, па премачкајте преку кората.
- За втортиот фил, разматете 400 гр шлаг со 2 дл кисела вода, па во смесата измешајте и 200 гр еурокрем. Филот распоредете го преку филот од лешници.
- Тортата украсете ја со 2 кесички разматен шлаг и декорирајте по желба.
Уживајте!