Вкусен и освежителен десерт со бело чоколадо и лимон.
Состојки:
- 90 гр. слатка павлака
- 320 гр. бело чоколадо
- 80 гр. путер
- 1 кора од лимон
- 30 гр. сок од лимон
- шеќер во прав по потреба или кокос
Подготовка:
- Се загрева павлаката и рендана кора од лимон додека не зоврие, и се трга на страна некои 15 минути.
- Се топи бело чоколадо и се додава.
- Се додава лимонов сок и се става омекнат маргарин, се меша да се соедини се.
- Се остава неколку часа со проѕирна фолија горе.
- Се прават потоа топчиња или облици по избор.
- Се валкаат по желба во шеќер во прав или кокос.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус