Вкусен оброк за сите љубители на месо и тиквици.
Состојки:
- 6 парчиња тенко сечкани пилешки гради
- 2 тиквици
- 6 парчиња пршута
- 6 топчиња моцарела
- пармезан
- 1 јајце
- презла
- маслиново масло
- сол
- бибер
- 2 лажици млеко
Начин на подготовка:
- Изрендајте тиквици и посолете. Потоа месото ставете го помеѓу проѕирна фолија и исчукајте го. Посолете и побиберете. На секое парче месо ставете пршута, на еден крај малку тиквици, преку малку пармезан и моцарела. Свиткајте.
- Разматете јајце, сол, бибер и додајте млеко. Потопете го месото во јајце, па во презла. На плех ставете хартија за печење. Ставете маслиново масло и ставете месо. Секое парче прелијте го со маслиново масло. Печете во рерна 35 минтуи на 180 степени.
Добар апетит!