Медено срце: Најубавиот и најевтин посен колач

Медено срце: Најубавиот и најевтин посен колач

Едноставно, брзо и лесно. Десерт кој ќе го обожавате!

Состојки:

  • 1,5 чаша пченично брашно
  • 1 чаша кристал шеќер
  • 1 чаша млака вода
  • домашен џем
  • 1 лажица масло
  • 1 лажица какао во прав
  • 1 лажичка сода бикарбона
  • 1 лажичка цимет
  • 100 гр чоколадо за глазура

Начин на подготовка:

  1. Измешајте ги сите суви состојки, потоа додајте џем и млака вода. Соединете ја смесата и префрлете во калап, печете на 200 степени околу 20 минути. Врелиот колач премачкајте го со џем. Растопете чоколадо со малку масло и прелијте преку колачот. Декорирајте по желба.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Летина кујна“:

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text