Вкусно и брзо јадење…
Состојки:
- 1 кг брокула
- 200 гр горгонзола
- 200 гр моцарела
- 200 гр пармезан
- 100 гр ементалер сирење
- сол
- биебр
- зачини по желба
Начин на подготовка:
- Измијте ја брокулата и бланширајте две минути во врела посолена вода, па изладете и наредете во плех премачкан со путер.
- Изрендајте ги сирењата и измешајте ги, а потоа посипете ја боркулата и ставете во загреана рерна да се пече на 200 степени додека не порумени. По желба од горе ставете магдонос, копар или целер.
Добар апетит!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта