Сигурно и вас ви се случило од убаво избрано парче месо, после пржењето да добиете тврд и сув производ? Секако не сакате тоа да ви се повтори, па затоа постапете на следниот начин:Пред пржење месото премачкајте го со масло. Посолете го дури откако ќе биде готово, бидејќи во текот на пржењето поради солта ќе изгуби вода и ќе биде посуво.
Ако не сте го премачкале со масло, тогаш сепак посолете го пред пржење, бидејќи ако го солите подоцна, а не сте го премачкале со масло, може да ја изгуби сочноста.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта