Ароматичен закиселен лук – деликатес кој нема да ве остави рамнодушни.
Состојки:
- 4 главици лук
- 1 мала шолја балсамико
- 1 мала шолја вински оцет
- 1/3 мала шолја суво грозје
- 2 лажички мед
- 2 лажички сол
- 2 гранчиња темјан
Начин на подготовка:
- Ставете лук во стрилизирана тегла.
- Згответе ги двата вида оцет, суво грозје, мед, сол и темјан па прелијте преку лукот и поклопете.
- Чувајте на ладно и темно место најмалку 6 недели пред послужување.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта