Кисел лук: Деликатес од Истокот кој нема да ве остави рамнодушни

Кисел лук: Деликатес од Истокот кој нема да ве остави рамнодушни

Ароматичен закиселен лук – деликатес кој нема да ве остави рамнодушни.

Состојки:

  • 4 главици лук
  • 1 мала шолја балсамико
  • 1 мала шолја вински оцет
  • 1/3 мала шолја суво грозје
  • 2 лажички мед
  • 2 лажички сол
  • 2 гранчиња темјан

Начин на подготовка:

  1. Ставете лук во стрилизирана тегла.

     

  2. Згответе ги двата вида оцет, суво грозје, мед, сол и темјан па прелијте преку лукот и поклопете.

     

  3. Чувајте на ладно и темно место најмалку 6 недели пред послужување.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text