Француско јадење кое ќе го обожавате!
Состојки:
- 500 гр компири
- 3 варени јајца
- 1 јајце
- 200 мл јогурт
- 100 мл млеко
- 4 чешниња лук
- кашкавал
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Тепсијата премачкајте ја обилно со масло. Компирите исечкајте ги на листови, посолете и побиберете и додајте малку масло. Измешајте.
- Наредете на дното половина од компирите, исечкајте јајца на кругови, наредете и посолете. Од горе наредете ги останатите компири.
- Во чинија скршете јајце, додајте јогурт, 30 мл масло и млеко па добро измешајте. Прелијте ги компирите и од горе изрендајте кашкавал. Печете на 210 степени околу 50 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта