Направете вкусен ручек со телешко месо.
Состојки:
- 1 гр. телешко месо
- 1-2 кг. компири
- масло, сол и рузмарин
Подготовка:
- Се посолува месото, се става масло и рузмарин на него.
- Се става во загреана рерна на 160 степени.
- Се пече еден час.
- Се вади и се прелива со сокот кој го пуштило месото, се ставаат крупно исечени компири и сол.
- Се става фолија и се допекува на 200 степени уште еден час.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус