Милански шницли: Еве во што лежи тајната на добро подготвено месо

Милански шницли: Еве во што лежи тајната на добро подготвено месо

Ако сакате сочно месо кое ги задржува сите вкусови и хранливи состојки, подгответе го на милански начин.

Состојки:

  • 700 гр свинско месо
  • сол
  • бибер
  • 60 гр брашно
  • магдонос
  • 4-5 чешниња лук
  • 100 мл доматен сок
  • 100 мл бујон или вода
  • 100 мл пиво
  • шери домати

Начин на подготовка:

  1. Посолете ги шницлите и побиберете ги. Извалкајте ги шницлите во брашно и редете ги во намастен плех. Посипете го месото со магдонос. Посипете и со сечкан лук. Повторете уште еден ред. Магдоност преку месото и лук. Измешајте доматен сок, бујон или вода, и пиво. Залијте преку месото. Додајте шери домати преку.

     

  2. Печете поклопено 60-70 минути на 220 степени, + 15 минути без капак.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Иги“:

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Брза похована даска кога ќе се најават гости

ФОТО: Традиционална македонска даска

Омилената даска за мацкање на Влатко

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Брзо мезе за ненајавени гости

Највкусни интегрални грисини

Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус

singlepost_text