Пилешко со сусам од рерна

Пилешко со сусам од рерна

Направете вкусно пилешко месо со сусам од рерна.

Состојки:

  • 600 гр. пилешко филе
  • 2 јајца
  • сол и бибер и масло
  • сусам и презла
  • пченкарно брашно

Подотовка:

  1. Се мие и суши пилешкото, се става сол и бибер. Откако ќе се исече на парчиња.
  2. Се остава околу 15 минути да стои, па во сад за тоа време се мешаат 5-6 лажици презла со толку сусам и толку пченкарно брашно.
  3. Се матат две јајца.
  4. Се става хартија за печење на плех, се загрева рерна на 220 степени.
  5. Се става месото во јајца, па во смесата за поховање, па се реди на плех.
  6. Се става масли масло на секое парче и сол.
  7. Се печат додека не поруменат.

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Брза похована даска кога ќе се најават гости

ФОТО: Традиционална македонска даска

Омилената даска за мацкање на Влатко

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Брзо мезе за ненајавени гости

Највкусни интегрални грисини

Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус

 

singlepost_text