Направете вкусно пилешко месо со сусам од рерна.
Состојки:
- 600 гр. пилешко филе
- 2 јајца
- сол и бибер и масло
- сусам и презла
- пченкарно брашно
Подотовка:
- Се мие и суши пилешкото, се става сол и бибер. Откако ќе се исече на парчиња.
- Се остава околу 15 минути да стои, па во сад за тоа време се мешаат 5-6 лажици презла со толку сусам и толку пченкарно брашно.
- Се матат две јајца.
- Се става хартија за печење на плех, се загрева рерна на 220 степени.
- Се става месото во јајца, па во смесата за поховање, па се реди на плех.
- Се става масли масло на секое парче и сол.
- Се печат додека не поруменат.
Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:
Брза похована даска кога ќе се најават гости
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус