Поховано пилешко од рерна – Нема да се замириса домот и нема мака

Поховано пилешко од рерна – Нема да се замириса домот и нема мака

Направете поховано пилешко од рерна, без пржење, без да се замириса домот и без мака.

Состојки:

  • 600 гр. пилешки гради
  • 3 јајца
  • 1 лажиче сенф
  • 1 лажиче сол и бибер
  • 1 лажиче соја сос
  • 1 мала шолја брашно
  • 2 шолји презла

Подготовка:

  1. Се сечат пилешките гради на два три дела.
  2. Се ставаат во сад три јајца и се матат, се додава сол со сенф, соја сос и бибер.
  3. Се става брашно во чинија, се валка прво пилешкото во брашно, па во јајцата, па се става да се маринира во ладилник 2 часа.
  4. Се валкаат потоа во презла, се редат на плех со хартија и се печат 45 минути на 180 степени.

На здравје!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки

Пијани печурки

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Динстано телешко со печурки

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Брзо и посно: Печурки со сусам

Мусака со печурки

Печурки во бел сос

 

singlepost_text