Направете поховано пилешко од рерна, без пржење, без да се замириса домот и без мака.
Состојки:
- 600 гр. пилешки гради
- 3 јајца
- 1 лажиче сенф
- 1 лажиче сол и бибер
- 1 лажиче соја сос
- 1 мала шолја брашно
- 2 шолји презла
Подготовка:
- Се сечат пилешките гради на два три дела.
- Се ставаат во сад три јајца и се матат, се додава сол со сенф, соја сос и бибер.
- Се става брашно во чинија, се валка прво пилешкото во брашно, па во јајцата, па се става да се маринира во ладилник 2 часа.
- Се валкаат потоа во презла, се редат на плех со хартија и се печат 45 минути на 180 степени.
На здравје!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки
Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Брзо и посно: Печурки со сусам