Направете вкусна торта со крем и со праски

Направете вкусна торта со крем и со праски

Торта полна крем и праски.

Состојки:

  • 1 пандишпан (кора)
  • 1 пудинг од ванила
  • 500 гр. млеко
  • 100 гр. шеќер
  • 2 белки матини какo снег
  • 1 тегла праски

Подготовка:

  1. Се става компотот од праските врз кората која треба да се издлаби
  2. Се варат 400 мл. млеко со шеќер 50 грама. Се додава растворен пудинг со млекото кое остана.
  3. Се меша да се згусне и се трга.
  4. Се лади и се ставаат праските исцедени внатре исечени ситно.
  5. Се става кремот во кората.
  6. Се додаваат белки во карамелизираниот остаток од шеќерот, се премачкува кората.

Прочитај повеќе Gotvi.mk рецепти:

Брза похована даска кога ќе се најават гости

ФОТО: Традиционална македонска даска

Омилената даска за мацкање на Влатко

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Брзо мезе за ненајавени гости

Највкусни интегрални грисини

Пржени лепчиња – омилениот викенд вкус

 

singlepost_text