Подгответе вкусен ручек кој сите ќе го обожаваат!
Состојки:
- 800 гр кременадли без коски
- 4 лажици соја сос
- 2 лажици шеќер
- 2 лажици пченкарен скроб
- 1 лажичка кинеска мешавина од зачини
- 2 лажици масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Кременадлите ставете ги во чинија, прелијте со соја сос, добро измешајте, па оставете да отстојат 10 минути. Во меѓувреме соединете шеќер, пченкарен скроб, кинеска мешавина од зачини и по половина лажичка сол и бибер, па со добиената смеса истријте ги кременадлите.
- Во тава загрејте масло, па на силен оган пржете го месото по две минути од секоја страна. Потоа намалете го огнот и пржете уште десетина минути, со повремено вртење. Послужете ги кременадлите топли со печени компири и салата по избор.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи