Како правилно се мати хопла – Има едно важно правило

Како правилно се мати хопла – Има едно важно правило

Ако сакате да изматите хопла за десерти, да биде убаво изматна, треба да ги следите овие чекори.

Прво и основно правило е таа да биде ладна. Се мати веднаш по вадење од ладилник.Не треба да се остава на собна температура.

Се мати со миксер и постепено се менува брзината од најниско на највисоко.

Се мати околу десет минути.

 

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

Најдобар рецепт за домашен чизкејк

Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет

singlepost_text