Уживајте во вкусно почнето печиво…
Состојки:
- 1 пакување лиснато тесто
- 2 пара тенки скараџиски колбаси
- 4 лажици ајвар
- 4 лажици рендан кашкавал
- малку маслинки
- 1 жолчка
Начин на подготовка:
- Лиснатото тесто развлечете го за половина см. Колбасите засечете ги со нож по должина и спојте ги со чепкалка.
- Тестото исечете го во круг за два прсти повеќе отколколку кругот колбас, а потоа тестото превиткајте го во секој засек на колбасот. Во средина ставете ајвар, а преку лажица рендан кашкавал.
- На кашкавалот ставете 3-4 маслинки во средина. Рабовите од тестото премачкајте ги со жолчка, а колбасите со масло. Печете на 210 степени околу 30 минути.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи