Месо кое се топи во уста…
Состојки:
- 2 кг телешко месо
- 1,5 кг компири
- 1 главица лук
- магдонос
- 1 чаша вода
- масло
- зачин
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Месото посипете го со зачини и оставете да стои половина час. Компирите исчистете ги и исечкајте ги на поголеми парчиња. Додајте сечкан лук, магдонос, масло и зачини.
- Прво ставете го месото да се пече. После половина час ставете ги и компирите. Додајте вода и поклопете уште да се пече. Печете околу еден час, зависно од јачината на огнот.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи