Телешко и компири под сач

Телешко и компири под сач

Месо кое се топи во уста…

Состојки:

  • 2 кг телешко месо
  • 1,5 кг компири
  • 1 главица лук
  • магдонос
  • 1 чаша вода
  • масло
  • зачин
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Месото посипете го со зачини и оставете да стои половина час. Компирите исчистете ги и исечкајте ги на поголеми парчиња. Додајте сечкан лук, магдонос, масло и зачини.

     

  2. Прво ставете го месото да се пече. После половина час ставете ги и компирите. Додајте вода и поклопете уште да се пече. Печете околу еден час, зависно од јачината на огнот.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text