Ангелски колач

Ангелски колач

Направете вкусен десерт за брзо во кујната.

Состојки:

  • 160 гр. шеќер во прав
  • 120 гр. пченично брашно
  • 25 гр. скробно брашно
  • 12 белки
  • 1 лажичка лимонска киселина

Подготовка:

  1. Во вангла ставете ги двата вида брашно со половина шеќер во прав, па изматете со миксер.
  2. Се сматат во одделен сад сите белки со лимонската киселина.
  3. Потоа се додава во снегот од смесата со брашно и убаво се меша.
  4. Се става во калап и се пече на загреана рерна на 175 степени 30 минути.

 

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Брзи традиционални бомбици

Бомбици од пченица

Чоколадни топчиња што се топат во уста

Пченична каша

 

singlepost_text